Warmtewisselaar

Meer vermogen op minder ruimte

Ten opzichte van de conventionele, met glad oppervlak uitgevoerde modellen, bieden de gegolfde HYDRA®-slangen een vergroot oppervlak met duidelijk meer vermogen en bijhorende betere efficiëntie. Ook bij weinig inbouwruimte kunnen zo krachtige, compacte en lichte wisselaars worden ingebouwd.

Temperatuuroverdracht door geoptimaliseerde doorstroming

De golf veroorzaakt in de slang een turbulente doorstroming, die een intensiverend effect op de warmte-overdracht heeft. In tegenstelling tot de laminaire stroming worden de temperatuurlagen gemengd en wordt de doorstroomsnelheid in het midden van de slang minder. Deze effecten verhogen het vermogen van de wisselaar aanmerkelijk, met meer dan 50% in vergelijking tot de gladde buis.

Doelgerichte turbulentie voorkomt afzettingen

Uit het gegolfde profiel resulteren doelgerichte wervelstromen, die het doorstromende medium gelijkmatig mengen. Daardoor wordt de afzetting van kalk vermeden, wat een constant vermogen over de gehele levensduur mogelijk maakt.


Klantspecifieke uitvoeringen

Als fabrikant is Witzenmann in staat, slangspiraal en behuizing als systeem te ontwikkelen en te fabriceren. De systemen worden individueel op de verschillende klantwensen en toepassingsdoelstellingen afgestemd. De warmtewisselaars worden op lengte gemaakt en kunnen met behuizingen van metaal en kunststof en van verschillende aansluitingen worden voorzien.

Voordelen

  • Meer vermogen en hoger rendement
  • Geoptimalseerde doorstroming intensiveert de warmte-overdracht
  • Voorkomen van kalkafzettingen
  • Afstemming conform de klantwensen

Info

Witzenmann Benelux