Portret

"Managing flexibility" is het motto van de Witzenmann-groep. Het bedrijf werd in 1854 opgericht als sieradenfabriek. In 1885 legde Heinrich Witzenmann met de uitvinding van de metaalslang de basis voor de metaalslang- en compensatorindustrie.

Na meer dan 125 jaar is de Witzenmann-groep een van de wereldwijd toonaangevende fabrikanten van flexibele, metalen elementen zoals metaalslangen, compensatoren, metaalbalgen en voertuigonderdelen. Meer dan 4.300 medewerkers realiseerden in 2017 een omzet van meer dan 614 miljoen Euro.

Met 's werelds meest uitgebreide productgamma in de branche biedt Witzenmann probleemoplossingen voor het dempen van trillingen, het absorberen van uitzetting in leidingen, flexibele montage en het transporteren van media. Als ontwikkelingspartner van klanten in de automobielindustrie, de industrie, de HVAC en andere markten tot en met de lucht- en ruimtevaart beschikt Witzenmann over een eigen bouwatelier voor machines, werktuigen en modellen, en ook over een uitgebreid test- en controleaanbod.

Een essentiële factor in de samenwerking met de klant is het technische advies door onze lokale handels- en toepassingsingenieurs of door het competentiecentrum in ons hoofdkantoor in Pforzheim (Duitsland). Hier werkt een team ervaren en creatieve ingenieurs aan de ontwikkeling van producten, methodes en nieuwe toepassingen.

Als internationale bedrijvengroep met 24 ondernemingen in Europa, de Verenigde Staten en Azië staat Witzenmann voor hoge kwaliteit op de belangrijkste markten - wereldwijd.

Witzenmann-groep

  • 24 ondernemingen wereldwijd
  • Meer dan 4300 medewerkers
  • 2017: 614 miljoen omzet

Info

Toelatingen

Downloads

  • PDF Witzenmann Worldwide

  • PDF EJMA

  • PDF Company Profile

  • PDF Mission Statement

Witzenmann Benelux