Contact Downloads
News Header

Nieuws

2020

Pressegespraech_Oktober_2020_749x569_2
Witzenmann – crisis-proof with good prospects

23-okt-2020

Witzenmann is acting prudently and in a future-oriented manner in the corona pandemic. Despite significant slumps in sales markets, the group is stable and ready to face the future challenges with a new strategy

Download press release
Pressegespräch_2020
Witzenmann sets an important course for the future

7-mei-2020

On a solid foundation facing major challenges

Far-reaching global changes, such as increasing climate awareness, steady growth in urban regions, the associated energy and mobility transition, the upswing in Asia and digitalization as well as increasing protectionism and trade sanctions have left clearly visible traces in the development of the global economy in 2019.

Download press release
Walter_Witzenmann_Image Text_web
Heidelberger Akademie der Wissenschaften vergibt Walter-Witzenmann-Preis

6-apr-2020

Sechs gestiftete Preise im Gesamtwert von über 60.000 Euro gehen an junge Forschende aus Baden-Württemberg. Exzellente wissenschaftliche Arbeit der unter 40-Jährigen im Land wird auf diese Weise gewürdigt und gefördert. Geplant ist, dass die insgesamt sieben Preisträgerinnen und Preisträger im Laufe des Jahres ihre ausgezeichneten Arbeiten der Öffentlichkeit vorstellen. Der Termin wird noch bekanntgegeben.

Download Pressemitteilung

2019

Buchbusch Image Text
Witzenmann opent een nieuwe productielocatie in Pforzheim

17-mei-2019

De wereldmarktleider investeert in de hoofdvestiging en maakt de productie klaar voor de toekomst. De fabriek is op 17-5-2019 officieel geopend.

Hoge mate van betrokkenheid bij de vestiging in Pforzheim

Met de nieuwbouw van de moderne productiefaciliteit bij de hoofdvestiging van de onderneming geeft de wereldwijd actieve Witzenmann-groep een duidelijk signaal af. In Pforzheim Buchbusch produceert de wereldmarktleider voor flexibele metalen elementen innovatieve onderdelen voor bedrijfsvoertuigen en motoren. De gestarte digitaliseringsstrategie is duidelijk zichtbaar in de nieuwe vestiging, die model staat voor de toekomstige vormgeving van alle productiefaciliteiten van de groep wereldwijd.

Download persbericht
Pressegespräch 2019 Image Text
Witzenmann optimistisch in het licht van grote uitdagingen

10-mei-2019

De ondernemingsgroep realiseert groei op alle gebieden, maar ondervindt wel een toenemende prijs- en kostendruk.

De Witzenmann-groep is het nieuwe boekjaar positief gestart. 2018 verliep naar tevredenheid en de onderneming realiseerde een lichte omzetstijging.

Download persbericht
WI HQ Building Image Text

Bedrijfsleiding Witzenmann GmbH

4-apr-2019

Heiko Pott zal als nieuwe commercieel directeurop 16-5-2019 toetreden tot de bedrijfsleiding van Witzenmann GmbH. De heer Pott is afgestudeerd bedrijfseconoom. Nadat hij zijn studie had afgerond, was hij korte tijd werkzaam voor een auditbedrijf. Vervolgens werkte hij zonder onderbreking bij een grote autoleverancier in verschillende functies op het gebied van Finance en Controlling, o.a. ook als financieel directeur bij Europese en niet-Europese dochterbedrijven.

De huidige commercieel directeur, Dr. Gerhard Flöck, heeft op 31-3-2019 op eigen wens de bedrijfsleiding van Witzenmann GmbH verlaten. De aandeelhouders, raad van toezicht en de bedrijfsleiding bedanken de heer Dr. Flöck voor zijn jarenlange inzet en wensen hem het beste voor de toekomst.

2018

Executive management Image Text
Groei in de Witzenmann-groep

19-okt-2018

De Witzenmann-groep is ook in 2018 weer gegroeid. De ondernemingsgroep behaalde tot september 2018 een omzet van € 475 miljoen. Dat is € 11,6 mln. resp. 2,5% meer dan in dezelfde periode van het voorgaande jaar.

Naast de aanhoudend sterke verkoop van onderdelen voor personen- en bedrijfsvoertuigen investeert de Witzenmann-groep in productdiversificatie. Voorbeelden hiervan zijn de oprichting van de afdeling Aerospace in de vestiging Pforzheim en de uitbreiding van de industriële activiteiten. Dit laatste wordt bereikt door nieuwe toepassingen te introduceren en door middel van industriële productie in Aziatische vestigingen.

Download persbericht
Expansion Ceremony WIIND Image Text
Witzenmann India - nog altijd op weg naar succes

26-sep-2018

Met de uitbreiding van de productieoppervlakken van de beide vestigingen reageert de Witzenmann-groep op de grote vraag in de sectoren voertuigtechniek en industrie in India. Alleen al in de laatste 10 jaar heeft Witzenmann India meer dan 10 miljoen ontkoppelingselementen voor personen- en bedrijfsvoertuigen geproduceerd voor de lokale markt. Dit succesverhaal moet nu ook op het gebied van industrie en railverkeer worden voortgezet. Op de klant afgestemde engineering en op de markt gerichte productie zijn de succesfactoren van de wereldmarktleider.

Download persbericht
Global Connect Award 2018 Image Text
Witzenmann onderscheiden als internationaal actief bedrijf

21-jun-2018

Witzenmann is onderscheiden met de GlobalConnect-Award voor ondernemersprestaties in de internationale handel/focus op nichemarkten, milieu en maatschappij.

Download persbericht
Achema 2018 Image Text
Witzenmann presenteert op de Achema de IoT-compensatorstudie

11-jun-2018

De industrie verandert. Digitalisering en Industrie 4.0 zijn hier de sleutelwoorden. Op de Achema 2018 is nu ook te zien (en te testen) dat deze onderwerpen ondertussen ook relevant zijn voor systeemcomponenten. De Witzenmann-groep presenteert met de IoT-compensatorstudie voor het eerst flexibele leidingcomponenten, die digitaal kunnen worden geïntegreerd om buisleidingsnetwerken te kunnen bewaken.

Download persbericht
Expansion ceremony WIB 2018 Image Text
Witzenmann Benelux viert uitbreiding

7-jun-2018

Met een tweedaags evenement viert Witzenmann Benelux op feestelijke wijze de uitbreiding van de locatie. Door de aankoop van het bebouwde aangrenzende perceel was het mogelijk om het productieoppervlak aanzienlijk uit te breiden. De logistieke afdeling heeft een plaats gekregen in het nieuw aangelegde gebouwencomplex en zorgt voor de verbinding tussen het bestaande en het nieuwe gedeelte. In het kader van de uitbreiding is de totale opzet van het productieproces opnieuw bekeken, zijn de processen aangepast aan de modernste eisen en nog efficiënter geworden.

Download persbericht
25th Anniversary WISK 2018 Image Text
Witzenmann Slowakije viert 25-jarig jubileum

28-mei-2018

Sinds de oprichting in 1993 is de dochteronderneming Witzenmann Slowakije in Vlkanova gegroeid van 4 naar 147 werknemers en heeft een omzet gerealiseerd van 10 miljoen euro. De succesvolle ontwikkeling en de aanhoudende groei zijn zowel met werknemers als met klanten, leveranciers en vrienden gevierd met veel muziek en heerlijk eten op 3-5-2019.

Executive management Image Text
Opnieuw recordomzet voor Witzenmann-groep

27-apr-2018

De internationaal georganiseerde groep heeft voor het eerst het omzetcijfer van € 600 miljoen overschreden.

Ondersteund door een wereldwijde positieve conjuncturele ontwikkeling heeft de Witzenmann-groep in 2017 een omzet van € 614 miljoen gerealiseerd. Dit betekent een groei van 7,7% ten opzichte van het voorgaande jaar (€ 570 miljoen). De Witzenmann-groep groeide hierdoor sterker dan de wereldeconomie (3,8%).

Ook in de hoofdvestiging in Pforzheim is de omzet met 8,3% gestegen tot € 314 miljoen. Ontkoppelingselementen en motorleidingen voor personenauto's, onderdelen voor bedrijfsvoertuigen en motoren en compensatoren en metaalslangen voor industriële toepassingen in Europa hebben een belangrijke bijdrage aan de omzetgroei geleverd.

Download persbericht
Sustainability report 2017 Image Text
Duurzaamheidsrapport 2017 gepubliceerd

22-feb-2018

Witzenmann heeft een duurzaamheidsrapport in een nieuwe vormgeving gepubliceerd. Door toe te treden tot de UN Global Compact accepteert Witzenmann de 10 principes hiervan. Deze formuleren duidelijke richtlijnen over de thema's mensenrechten, arbeidsnormen, milieubescherming en corruptiebestrijding. De Witzenmann-groep heeft zich er nu toe verplicht om overeenkomstig de statuten jaarlijks de voortgang bij het toepassen van deze principes te publiceren.

Download duurzaamheidsrapport 2017

2017

Executive management Image Text
De ontwikkeling van de Witzenmann-groep overtreft de verwachtingen

17-nov-2017

De Witzenmann-groep kan in 2017 weer een duidelijke omzetgroei realiseren. Eind oktober 2017 bereikte de omzet een bedrag van € 517 miljoen. Dat is € 41 miljoen meer dan in dezelfde periode vorig jaar en € 16 miljoen meer dan gepland.

Download persbericht
Expansion WIRUS Image Text
De Witzenmann-groep groeit in de industriële sector

26-okt-2017

Sinds de oprichting in 2003 groeit de Russische dochteronderneming van de Witzenmann-groep aan één stuk door. Al in 2011 is de vestiging uitgebreid met een nieuw productiegebouw; in 2017 kwamen daar nog een productie- en opslaghal van ca. 1500 m² bij.

Download persbericht
Ground breaking ceremony Buchbusch Image Text
Witzenmann investeert in de vestiging Pforzheim

16-okt-2017

De managers van de Witzenmann-groep gaven het officiële startschot voor de bouwwerkzaamheden van de nieuwe fabriek in Pforzheim door de traditionele eerste spade in de grond te steken.

De moderne productiefaciliteit bevindt zich op het industriegebied Buchbusch in het noorden van de stad met goede verkeersverbindingen.

Download persbericht
Opening Jiangyin WIPRC Image Text
Witzenmann China betrekt een nieuwe vestiging in Jiangyin City

20-sep-2017

Met een feestelijke inwijdingsceremonie heeft de Witzenmann-groep de uitbreiding van de Chinese dochtermaatschappij gevierd. Witzenmann China heeft op de locatie Jiangyin city het nieuwe kantoor gevestigd en de capaciteiten uitgebreid.

Download persbericht
Executive management Image Text
Witzenmann herpositioneert zich voor de toekomst

12-jul-2017

Na het plotselinge, onverwachte overlijden van de voorzitter van de bedrijfsleiding, de heer Dr. Hans-Eberhard Koch, gaat Witzenmann met 4 directeuren verder met het oog op de toekomst.

Dr. HansEberhard Koch Image Text
Dr. Hans-Eberhard Koch onverwachts overleden op 67-jarige leeftijd

29-mei-2017

Een manager met visie en grote maatschappelijke betrokkenheid

Dr. Hans-Eberhard Koch was bijna 30 jaar bestuurder bij Witzenmann en creëerde een internationaal georganiseerde en blijvend succesvolle ondernemingsgroep.

Executive management Image Text
Witzenmann-groep sluit 2016 succesvol af

28-apr-2017

Het familiebedrijf in Pforzheim realiseert omzetten op hetzelfde niveau als in het voorgaande jaar.

Download persbericht

Overige vragen

Er gaat niets boven direct contact. Wij nemen graag de tijd voor een persoonlijk gesprek en beantwoorden uw vragen individueel.
Stuur ons een aanvraag via ons contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.