Contact Downloads

Veranderingen op de energiemarkten

Witzenmann begeleidt met zijn producten de veranderingen in de energieproductie. Het maakt niet uit hoe u energie produceert: wij kunnen aan elke technologie een bijdrage leveren.
contact

Flexibele elementen voor de energieproductie

Flexibele metalen elementen en buishouders van Witzenmann worden in veel installaties gebruikt voor het produceren van energie. Onze producten zorgen niet alleen in conventionele energiecentrales (kool, gas, olie), in kerncentrales en in stationaire grote motoren voor veiligheid en een optimaal bedrijf, maar in toenemende mate ook in wind- en zonne-energiecentrales (CSP).

Nucleaire toepassingen

Maximale betrouwbaarheid, complete documentatie

Onze compensatoren, ventielbalgen en metaalslangen worden in onderzoeksinstellingen zoals CERN, DESY, ITER en in de fusiestellarator Wendelstein gebruikt. En ook in conventionele kerncentrales of bij het ontmantelen van centrales.

Internationale goedkeuringen

Witzenmann is een wereldwijd goedgekeurde en gecertificeerde ontwikkelings- en technologiepartner voor flexibele metalen leidingelementen in de nucleaire industrie.

Goedkeuringen:
ISO 9001, AAME (Section 3 en 8), RCC-MRx, AREVA, KTA etc.

Doorlopende procesveiligheid

Van 1.4571, Magnifer en mumetaal tot aan roestvrij staal met hoge legeringen: door onze brede ervaring en gecertificeerde lasgoedkeuringen beschikking wij over een groot aantal mogelijkheden om steeds het juiste materiaal en de geschikte methode te gebruiken.

Voor de eeuwigheid ontworpen

Meer dan 40 inspecties tijdens het productieproces, een groot aantal testen voor, tijdens en na de productie en begeleidende controles tijdens het proces door klanten en afnemers zorgen voor een maximale productiebewaking. Te beginnen bij de materiaaltesten tot aan de speciale folieverpakking van de flexibele leidingelementen.

5000 pagina's specificaties voor één project

Elk productieproces moet afzonderlijk worden gedocumenteerd en de documentatie moet gedurende 30 jaar kunnen worden ingezien. Dan worden het al snel 5000 pagina's. Een maatregel voor de veiligheid later van de totale installatie.

Behalve de procestechniek is de documentatie een van de grootste uitdagingen in de nucleaire techniek.

Alle buisleidingelementen uit één hand

Juist op nucleair gebied is het belangrijk dat er een onderling op elkaar afgestemd productassortiment is. Dat vermindert de veiligheidsrisico's en verhoogt de rendabiliteit.

  • Metaalslangen als afschermslangen
  • Compensatoren en metaalbalgen/ventielbalgen
  • Veerhangers en constanthangers, veersteunen
  • Vaste lagers, losse lagers, glijlagers
  • Rechthoekcompensatoren

Volgende stappen

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op!

Er gaat niets boven direct contact. Wij nemen graag de tijd voor een persoonlijk gesprek en beantwoorden uw vragen individueel.