Contact Downloads
Aerospace Header
Beweging in extreme gebieden
In de lucht- en ruimtevaart zijn extreme belastbaarheid en maximale betrouwbaarheid een absolute must. Voorbeelden daarvoor zijn onze flexibele elementen en leidingsystemen in de civiele Airbus-vliegtuigvloot, de Airbus Helicopter H135, in Rolls-Roys-aandrijvingen en in de ruimtevaartprogramma's Ariane 5 en MPCV Orion.
contact

Aerospace

Er is nauwelijks een ander toepassingsgebied te bedenken waar de eisen aan flexibele leidingelementen, technologieën en processen zo hoog zijn als in de lucht- en ruimtevaart. Witzenmann biedt daarvoor een breed portfolio van metaalslangen, membraanbalgen, compensatoren en leidingsystemen.

Productoverzicht lucht- en ruimtevaart

Veiligheid en betrouwbaarheid door een gecertificeerd systeem voor kwaliteitsbeheer

De doelen van onze kwaliteitsstrategie omvatten het optimaliseren van interne processen in productie, ontwikkeling en beheer, het verminderen van de kwaliteitskosten en een nul-fouten-kwaliteit voor onze producten. Wij stellen onszelf zeer hoge eisen met betrekking tot de product-, service- en proceskwaliteit om bij kritische toepassingen in de lucht- en ruimtevaart veiligheid en betrouwbaarheid te waarborgen.

Aerospace Quality Certificates Image Text

Wij zijn voor onze Aerospace-activiteiten gecertificeerd overeenkomstig EN 9100 en beschikken daarnaast over andere luchtvaart- en productspecifieke certificeringen, evenals over individuele goedkeuringen van onze klanten.

  • NADCAP - Welding and Non Destructive Testing
  • Diverse specifieke goedkeuringen van onze klanten
  • Euroqualiflex
  • EJMA
Naar het Download Center

Ontwikkelingspartner voor uiterst veilige flexibele elementen en leidingsystemen

Ons gecertificeerde proces helpt ons om optimale productoplossingen te vinden: vanaf het eerste idee tot aan de rendabele serieproductie.

1918
Eerste levering van een metaalbalg in het Aerospace-segment
3
Witzenmann-competentiecentra: Duitsland, Frankrijk, Italië
593 km
Hoogte van de omloopbaan van onze membraanbalgen in de Hubble-ruimtetelescoop (HST)

Beweegbaarheid voor extremen

De flexibele Witzenmann-onderdelen voor de lucht- en ruimtevaart voldoen aan de strengste veiligheidsstandaards en vervullen hun functie ook onder extreme omstandigheden betrouwbaar.

Hier ziet u enkele voorbeelden:

Flexible Metal Tubes AS1424 for Aerospace Image Text
Metaalslangen conform AS1424

Perslucht is in het vliegtuig onder meer nodig voor de zuurstofvoorziening en de airconditioning evenals voor het ijsvrij maken van vleugels en drijfwerken. De gebruikte slangleidingen hebben een certificering van de las- en testprocessen conform NADCAP. De slangen hebben ook verschillende klantspecifieke goedkeuringen.

Meer informatie over flexibele verbindingen voor vloeistoffen
Aerospace Trim tank metal hose Image Text
Kerosineleidingen voor trimtanks

De trimtankslangen voor de Airbus-modellen verbinden de starre kerosineleidingen in de vliegtuigromp met de beweeglijke trimtanks in de hoogteroeren en compenseren daar de relatieve bewegingen.

Meer informatie over flexibele verbindingen voor vloeistoffen
Gimbal Joint Ball Joint Image Text
Ball en Gimbal Joints

De een- of meerlagige balgen zijn voorzien van een rond- of gewrichtsanker. Gebruikt worden ze in bleed air-systemen (aftaplucht) van vliegtuigturbines of in cryogene lage temperatuur-brandstofleidingen in draagraketten.

Meer informatie over compensatoren voor lucht- en ruimtevaarttoepassingen
Tank Ducts Image Text
Tankdoorvoerleidingen

De beschermleidingen zorgen voor de betrouwbare doorvoer van de elektrische kabels en leidingen door de vliegtuigtanks. Daarbij moeten ze alle uit de vliegmanoeuvres resulterende krachten en bewegingen kunnen opnemen en gedurende de gehele levensduur van het vliegtuig bestand zijn tegen de belastingen.

Meer informatie over speciale toepassingen in de lucht- en ruimtevaart

Volgende stappen

Witzenmann op beurzen

Bezoek ons op een van de internationale beurzen voor Aerospace-producten en -toepassingen!

Overige vragen

Er gaat niets boven direct contact. Wij nemen graag de tijd voor een persoonlijk gesprek en beantwoorden uw vragen individueel.