Contact Downloads
Power Plant Engineering Header
Alles uit één hand
De Witzenmann-groep biedt een onderling op elkaar afgestemd productprogramma voor de installatiebouw.
contact

Flexibele elementen voor installatiebouw en aanleg van buisleidingen

Ons assortiment van compensatoren, metaalslangen, metaalbalgen en veer- en constanthangers biedt voor elk gebruik in de industriële installatiebouw de ideale oplossing.

Wij baseren ons bij het ontwerpen van onze variabele en doelgerichte buishouderproducten op de beide berekeningsprogramma's bij de aanleg van buisleidingen, Intergraph CAESAR II en Sigman Rohr2. Onze speciaal aangepaste ontwerptool FLEXPERTE beschikt over de benodigde interfaces die het mogelijk maken om de productspecificaties die klaar zijn als 3D-CAD-modellen direct op te nemen in het ontwerp en de dimensionering.

Toepassingen in de installatiebouw en aanleg van buisleidingen

Flexibel heat-tracing-systeem

Flexible Heat Trace Image Text

De flexibele slang van het heat-tracing-systeem verwarmt de buisleiding onder de isolatie met stoom/heet water tot max. 200 °C. Door het grote gegolfde oppervlak vindt er een optimale warmteoverdracht plaats. De gegolfde slang kan licht worden gebogen, waardoor deze eenvoudig en zonder problemen kan worden gemonteerd.

 • Hoog warmtewisselend vermogen
 • Besparing van kosten door eenvoudige en gegolfde montage
 • Er hoeft niet te worden gelast
 • Geen knikken

Flexibele heat-tracing

Meer informatie over metalen slangen

Cryogeen

FCC-raffinaderij volgens Catofin-proces

Uitdaging voor materiaal en engineering in het bereik van hoge temperaturen.

Fluid Catalytic Cracking

Om een compensator tegen extreme temperaturen te beschermen, wordt er binnenin een vuurvaste voering aangebracht (cold wall design) of er wordt gewerkt met materialen die zijn bestand tegen hoge temperaturen, bijvoorbeeld Alloy 800H of Alloy 625 (hot wall design). Voor de vuurvaste voering worden er Hexmesh-structuren of roestvrijstalen ankers ingelast en met speciaal beton en eventueel een metalen versteviging gegoten. In het gedeelte van de metaalbalg beschermen geïsoleerde binnenbuizen tegen de hoge mediumtemperaturen.

Omdat betonnen universele compensatoren erg zwaar zijn, worden hier pantografen als verankering gebruikt. Deze voorkomen dat de balgen knikken door het gewicht van de verbindingsbuis. Tegelijkertijd verdeelt de pantograaf de belastingen gelijkmatig over de balgelementen.

Meer informatie over compensatoren
Panthograph Vertical Tabs TextImage

Catofin

Witzenmann is een van de weinige ondernemingen die is goedgekeurd voor het leveren van Catofin-installaties in het bereik voor hoge temperaturen. Met intelligente engineering en gepatenteerde oplossingen hebben wij hier een technologische voorsprong behaald.

 • Gecombineerd hot/cold wall design met minimale lasnaadbelasting
 • FEM-ontwerp
 • Gepatenteerde gedetailleerde oplossingen
 • Duurzame houdbaarheid
3D animation expansion joint Image Text

3D-CFD

Met de 3D-CFD-berekening (Computational Fluid Dynamics) worden drukken, temperaturen en stromingssnelheden van bewegende media binnen vaste geometrieën berekend. Hier voor een compensator met doorgespoelde geleidebuizen om de temperatuur- en stromingsverdeling van het ingespoten propaangas als blokkeerstroom te berekenen.

3D CFD Image Text
850°C
Mediumtemperatuur
DN 3600
Grootste voor FCC geproduceerde compensator
27 t
Gewicht van één compensator voor FCC-installatie in Afrika

Volgende stappen

Product configureren

Configureer met onze tool FLEXPERTE snel en eenvoudig producten voor uw persoonlijke behoefte.

Details:

 • Dimensioneren van standaardproducten
 • Opstellen van gegevensbladen
 • Opstellen van aanvragen

Download: FLEXPERTE-klantversie

FLEXPERTE: het ontwerpprogramma voor het gehele productassortiment van de Witzenmann-groep met een onderverdeling naar functie

 • Metaalslangen
 • Compensatoren
 • Metaalbalgen
 • Lagers, hangers, steunen

Behalve de berekeningsformules zijn er ook gegevens van de tekeningen en complete 3D CAD-tekeningen opgeslagen. Het programma is voorzien van PDS- en PDMS-interfaces en is daardoor veelzijdig en universeel bruikbaar.

Overige vragen

Er gaat niets boven direct contact. Wij nemen graag de tijd voor een persoonlijk gesprek en beantwoorden uw vragen individueel.
Stuur ons een aanvraag via ons contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.