Contact Downloads
Automotive header
Ervaren leveranciers in de voertuigindustrie
Laten we samen de antwoorden vinden voor de actuele en toekomstige automotive uitdagingen!
contact

Oplossingen voor de voertuigtechniek

Voor de meest uiteenlopende sectoren bieden wij oplossingen aan die de levensduur, het rendement en het comfort van een voertuig aanmerkelijk verbeteren. Daartoe behoren bijvoorbeeld ontkoppelingselementen, uitzettingselementen, retourleidingen, vloeistofleidingen, gebogen leidingen bij de motor en precisiebalgen.

Het productprogramma

Wij zijn een van de toonaangevende ondernemingen op de markt

Engineering-competentie in elke fase

Onze competentie op het gebied van engineering is een van onze sterkste punten, van het eerste klantcontact tot en met het optimale seriedesign. Dat heeft ons tot wereldmarktleider in onze branche gemaakt.

Ontwikkeling/prototypebouw

Meer dan 1000 geanalyseerde bedrijfsbelastingen en berekeningsmodellen vormen voor ons de basis voor een gerichte optimalisatie van het design. Om snel fysieke testen te kunnen uitvoeren, beschikken wij bijvoorbeeld over:

  • Machine- en prototypebouw
  • Ondersteunend 3D-printen
Naar de innovaties
FEM Image Text

Systeempartner

Wij ondersteunen onze klanten met behulp van onze ervaring op het gebied van het ontwerpen en valideren van systemen. Wij leveren bijvoorbeeld prototypes die representatief voor een serie zijn en daarop aangepaste rekenmodellen. De eigenschappen hiervan zijn weer afgestemd op het systeemgedrag. Het is voor ons belangrijk om het goed functioneren van onze producten in het systeem te waarborgen en op die manier bij te dragen aan een optimaal totaalresultaat.

System partner Image Text

Bedrijfslastbepaling

Wij hebben jarenlange ervaring zowel bij de opbouw van zinvolle meetsystemen als bij het interpreteren van de verschillende testtrajecten van de klanten en de rijverrichtingen. Op basis daarvan kunnen wij de levensduur van onze onderdelen snel en gericht berekenen en op die manier een optimaal ontwerp aanbieden.

Automotive Image Text

Validatie van de bedrijfszekerheid

Om een voertuigleven in zo kort mogelijke tijd te simuleren, vraagt nauwkeurige kennis van de wisselwerking van alle relevante bedrijfslasten, competentie bij de rekenkundige analyse en een snelle, zeer nauwkeurige techniek bij de testopstelling.
Met behulp van onze berekenings- en testmethoden kunnen wij een compleet voertuigleven binnen enkele dagen op de testopstelling in kaart brengen.

Test Park Image Text

Corrosiebestendigheid

Door onderdelen na gebruik in de praktijk systematisch te analyseren, zijn wij heel goed op de hoogte van de eisen die aan onze producten worden gesteld. Een groot aantal door ons geanalyseerde onderdelen vormt de wereldwijd de grootste databank op het gebied van teruggestuurde onderdelen.

Corrosion Resistance Image Text

Service

In Europa, Azië en de VS hebben wij strategische Tech Centers geïnstalleerd. Elk centrum heeft zijn eigen prototypebouw, eigen materiaallaboratoria, testparken en FEM-ontwerp- en berekeningscapaciteiten.
Onze engineers zijn altijd ter plaatse bij de klant aanwezig als het erom gaat nieuwe oplossingen te vinden.

Automotive Image Text

De automotive toekomst is al in productie

Hybride, e-motoren en brandstofcellen zijn op dit moment de meest veelbelovende nieuwe aandrijfvormen. Met engineering en proceskennis maken wij deze verandering klaar voor serieproductie. Nu al realiseren wij oplossingen voor deze nieuwe toepassingen.

Witzenmann wereldwijd

Witzenmann World Map Image Text
De Witzenmann Groep

De Witzenmann-groep is wereldwijd aanwezig met 22 ondernemingen in 17 landen.

Wij produceren dichtbij de klant. Dat is duurzaam, verantwoord en economisch.

Meer informatie over onze locaties

Een autoleven in 5 dagen

Het is een hele kunst om de reële bedrijfsgegevens van de weg 1:1 na te bouwen in het testveld. Met behulp van door onszelf ontwikkelde testprogramma's kunnen wij dit uitgebreid tot in detail voor elkaar krijgen en zo bijvoorbeeld een heel autoleven in 5 dagen in kaart brengen.

Tot 40%
gewichtsbesparing mogelijk door speciale liner-designs
Sinds 1926
leveren wij aan de auto-industrie
50 miljoen
onderdelen per jaar
1 miljoen
afgelegde kilometers

Onderscheiden door onze klanten

Volkswagen Group Award 2017 Fullwidth

Uitstekend werk

Prijzen zijn de bevestiging van goed werk. Wij zijn bijvoorbeeld trots op de Volkwagen Group Award 2017 in de categorie “Capacity”, die ons onderscheidt als een van de beste leveranciers van het Volkswagen-concern in 2017. Dit is slechts een van de vele onderscheidingen.

EMISSIES

emission_make_our_earth_cleaner_Image_Text 749x569
Samenwerken om onze aarde schoner te maken en te voldoen aan de emissienormen

Er bestaan wereldwijd een groot aantal verschillende emissiegrenswaarden, de ene strenger dan de ander. Bovendien wordt de regelgeving steeds strenger.

Als geprefereerde ontwikkelingspartner voor onze klanten hebben wij de ontwikkelingscompetenties en brede testexpertise om samen met u aan deze eisen te voldoen.

Onze voertuigonderdelen helpen om te voldoen aan de volgende emissienormen en hun voorgangers:

EURO 6 + 7
China VI
EPA Tier V
Bharat 6

Interesse? Neem dan nu contact met ons op.

Volgende stappen

Downloads certificaten

Overige vragen

Er gaat niets boven direct contact. Wij nemen graag de tijd voor een persoonlijk gesprek en beantwoorden uw vragen individueel.
Stuur ons een aanvraag via ons contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.